Chronicles of a
Wedding Architect

Jurnal de
wedding planner

TOP #3 preconcepții despre nunțile la mare de care ar fi bine să scăpăm în 2024

January 9, 2024

Ramona

Wedding Planner

Nunta La Mare

TOP #3 preconcepții despre nunțile la mare de care ar fi bine să scăpăm în 2024

Salutare iubitor/iubitoare de mare, soare și nunți de vis pe litoralul românesc!

În postarea de ieri de pe Story – te aștept și pe Instagram dacă încă nu ne urmărești – am întrebat care este momentul ideal pentru a începe planificarea unei nunți la mare în România cu două variante de răspuns: 1. Cu cel puțin un an înainte de ziua nunții și 2. La începutul anului în care va avea loc nunta.

Nunta La Mare

Majoritatea a ales prima variantă. Dacă și tu ai ales la fel, ei bine, nu este răspunsul corect! :)

În articolul de săptămâna trecută “Lecții din 2023 pentru o nuntă la mare de vis în 2024” scriam că momentul ideal pentru a organiza o nuntă la mare în România este, fără îndoială, în primele luni ale anului în care planificați evenimentul.

De ce? Pentru că peisajul litoralului românesc este dinamic, cu locații ce evoluează de la un sezon la altul – unele își modifică complet aspectul, meniul, personalul și multe altele. Găsești articolul aici

Asta ne conduce direct la tema articolului din această săptămână:

TOP #3 preconcepții despre nunțile la mare de care ar fi bine să scăpăm în 2024

Am organizat prima nuntă la mare în septembrie 2011 (o poți vedea aici) și de atunci, m-am confruntat cu diverse preconcepții despre ce presupune o nuntă pe litoralul românesc.

La început de 2024, simt că este momentul potrivit să adoptăm o nouă perspectivă asupra nunților la mare. Este timpul să ne desprindem de concepțiile învechite și să ne deschidem către valurile proaspete de creativitate care ne sunt accesibile.

Hai să ne așezăm împreună, cu o cafea în mână, picioarele scufundate în nisip (chiar dacă doar în imaginația noastră momentan) și să reconsiderăm acele concepte depășite despre nunțile la malul mării.

Iată care sunt TOP 3 preconcepții despre nunțile la mare în România:

1. Trebuie să începi planificarea cu minim un an înainte 

Această preconcepție este destul de răspândită în lumea organizării evenimentelor și nu este complet neîntemeiată. Se presupune că planificarea timpurie este esențială pentru a contracta locația perfectă, a furnizorilor preferați și pentru a detalia fiecare aspect.

Dar, să aruncăm o privire mai atentă și să vedem de ce această idee ar trebui reconsiderată în contextul unei nunți la mare în România în 2024!

Planificarea mai aproape de data evenimentului vă permite să fiți mai flexibili și să vă adaptați la ultimele tendințe și schimbări ale locațiilor. Din experiența mea, acest lucru este crucial, având în vedere că litoralul românesc este într-o continuă schimbare de la sezon la sezon. Această dinamică face ca planificarea pe termen lung să fie mai puțin predictibilă.

Ce pare perfect astăzi s-ar putea să nu mai fie la fel peste un an!

Contrar ideii că trebuie să începeți cu un an în avans, momentul ideal pentru a organiza o nuntă la mare este în primele luni ale anului în care doriți să aibă loc. Plus că, planificarea pe o perioadă mai scurtă poate fi chiar benefică. Luarea deciziilor sub presiunea timpului poate reduce stresul asociat cu analiza excesivă a fiecărui detaliu și poate duce la o organizare mult mai eficientă.

În 13 ani de nunți la mare și nu numai, nu am auzit nici un cuplu care a început planificarea cu doar câteva luni înainte să spună “Abia așteptăm să treacă!”. În schimb, cei care au început cu 1-2 ani au exprimat aproape întotdeauna acest sentiment, cu foarte puține excepții.

Așa că, dacă vă gândiți la o nuntă la mare în acest an, acum este momentul perfect pentru a începe planificarea. Cu resursele și informațiile disponibile în prezent, puteți organiza o nuntă memorabilă la mare, chiar și cu un termen de planificare mai scurt.

Și, hei! Atât eu, cât și întreaga echipă, suntem aici să vă ajutăm. Descoperiți soluțiile noastre pentru o nuntă la mare de vis aici!

  2. Ploaia e întotdeauna un risc prea mare

Da! Este adevărat! Mama Natură poate fi câteodată capricioasă și imprevizibilă. Dar nu suntem cu toții așa, din când în când?

Una dintre principalele preocupări legate de nunțile la mare este vremea imprevizibilă, în special ploaia. Imaginea unei ploi torențiale venind peste decorul meticulos aranjat poate fi descurajantă.

Cu toate acestea, din experiența mea, un factor meteorologic adesea subestimat, dar mult mai problematic este vântul. Aș prefera o ploaie scurtă de vară decât o zi cu vânt puternic. Dacă ploaia poate adăuga un element de romantism și aventură nunții sau niște cadre superbe surprinse de echipa foto & video, vântul puternic este o provocare de altă natură.

Am avut situații în care vântul bătea atât de tare încât scaunele de la ceremonie zburau cu totul, arcada cu picioare de beton era purtată de vânt ca un fulg, iar decorațiunile de pe mese erau peste tot, mai puțin pe mese 😅 Aceasta este exact motivul pentru care nu recomand organizarea unei nunți pe plajă care să se desfășoare integral în aer liber. Vântul imprevizibil, alături de alte elemente ale vremii, pot transforma rapid o nuntă mult visată într-o provocare logistică majoră.

În concluzie, deși ploaia este adesea în centrul preocupărilor când vine vorba de nunțile pe plajă, este crucial să acordați o atenție deosebită și vântului.

Nu uitați că planificarea atentă și anticiparea acestor condiții pot contribui ca ziua nunții voastre să fie memorabilă, indiferent de capriciile vremii.

3. Putem face și noi ce face un wedding planner

Ca fondatoare a Nunta La Mare, wedding planner & designer cu 13 ani de experiență în organizarea nunților pe întregul litoral românesc, vreau să-ți împărtășesc o preconcepție care apare des în rândul cuplurilor: “Nu avem nevoie de un organizator, ne descurcăm singuri.” 

Poate părea doar un slogan publicitar, dar de fapt, aceasta este una dintre cele mai comune preconcepții întâlnite. Permite-mi să-ți explic de ce această idee s-ar putea să nu fie cea mai bună abordare, mai ales pentru o nuntă cu destinație.

Pe parcursul carierei mele, am văzut multe cupluri încercând să preia pe umerii lor greutatea planificării, doar pentru a descoperi că detaliile și provocările unei nunți pe litoralul românesc sunt mult mai complexe decât au anticipat. Nu este doar o chestiune de a alege o locație și un meniu; este despre înțelegerea și navigarea într-un peisaj în continuă schimbare, cu particularități unice fiecărei plaje și fiecărui sezon.

Experiența și cunoștințele mele locale mă ajută să anticipez și să gestionez provocări specifice, de la vreme și până la particularitățile fiecărui furnizor. Relațiile mele cu furnizorii locali nu doar că oferă siguranță, dar adesea și prețuri preferențiale.

Mai mult, rolul meu ca planner este de a vă scuti de stresul și presiunea care vine odată cu organizarea unui astfel de eveniment. Viziunea mea creativă și capacitatea de a personaliza fiecare detaliu înseamnă că nunta voastră va fi nu doar un eveniment, ci o exprimare autentică a poveștii voastre de iubire.

Și nu în ultimul rând, atunci când apar situații neprevăzute – și ele apar întotdeauna – experiența mea înseamnă că pot reacționa rapid și eficient pentru a mă asigura că ziua voastră specială decurge fără probleme.

De cele mai multe ori cuplurile nici nu știu ce se întâmplă în spatele culiselor. 😉

Prin urmare, înainte de a decide să preluați întreaga responsabilitate a planificării nunții la mare, luați în considerare valoarea imensă pe care un planner experimentat o poate aduce. Rolul acestuia este de a transforma viziunea voastră într-o realitate frumoasă, liniștită și unică, permițându-vă să vă bucurați de fiecare moment al acestei călătorii speciale.

Cel mai simplu pas de a decide dacă vă doriți o nuntă la mare sau de a afla ce presupune o nunta pe plajă în România este să investiți într-o ședință de consultanță. Aveți mai multe informații despre acest serviciu super util aici.  Și dacă nu mă crezi pe cuvânt, aici puteți vedea ce părere au cei care ne-au ales să le fim alături în ziua cea mare.

Concluzie

Nu lăsați preconcepțiile să vă dicteze planificarea nunții la mare pe litoralul românesc în 2024. Acesta oferă o paletă variată de opțiuni și oportunități!

Cu flexibilitate și deschidere vă puteți asigura că nunta voastră la mare va fi nu doar frumoasă, dar și perfect sincronizată cu atmosfera unică a Mării Negre.

Ca să îți faci o idee de vibe-ul unei nunți la mare organizat de noi, am lăsat mai jos un clip de la nunta Ștefanei și a lui Andrei.

Nunta trebuia să aibă loc în septembrie 2020 și bineînțeles că a fost reprogramată. Nu o dată, ci de două ori.

În final a avut loc în septembrie 2022, într-o zi frumoasă de septembrie în care, DA, a plouat! Apoi a ieșit curcubeul. Ei s-au simțit de minune iar noi le-am fost alături pe tot parcursul planificării. Clipul redă perfect atmosfera din ziua și noaptea nunții 💯

Până data viitoare, gânduri bune de la mare! :)
Ramona

Gallery

Credits

Photo Credit: Cristian Istrate

Video Credit: Marius Soroceanu

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to newsletter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

We care about your data in our Privacy policy

Our blog

Related articles

nunta la mare romania

De ce să alegi o nuntă la mare pe litoralul românesc? 

Am observat că, în ultima vreme, podcast-urile, emisiunile TV și știrile din România pun accent pe nunțile pe plajă în destinații din afara țării, precum Grecia. Acest trend mă face să mă întreb: De ce nu alegem să promovăm litoralul românesc pentru astfel de evenimente? Am făcut un rezumat al celor mai des întâlnite răspunsuri pe care le-am identificat în urma conversațiilor cu sute de cupluri de-a lungul timpului...

Cea mai bună perioadă pentru Nunta la Mare – Vara, Primăvara sau Toamna? 

Alegerea momentului perfect pentru o nuntă la mare poate fi o decizie dificilă pentru multe cupluri. Fiecare sezon — vară, primăvară sau toamnă — vine cu propriile sale avantaje și provocări, făcând din această alegere o parte esențială a planificării nunții la mare.

Join the unconventional wedding movement!

When you subscribe to get our newsletter Waves, Weddings & Wonders in your inbox, you discover:

Beach Wedding insider knowledge, aka. the kind of insight that only 13 years of wedding planning experience can offer

Wedding ideas that transcend the usual and the traditional, aka. creative ideas to make your wedding stand out & become memorable

Fun News from the Black Sea Shores, aka. novelties and info for all Black Sea lovers, especially those with a hunger for beauty

Subscribe today

& get our guide 3 Essential Beach Wedding Tips without which a wedding can crumble like a sand castle.