Evoluția noastră

…începe în 2010, în Mangalia, într-o seară ploioasă de octombrie, în fața unui pahar de vin roșu. Reflectând acum, probabil că Merlot-ul și simfonia picăturilor de ploaie care se împleteau cu valurile mării, ne-au adus la decizia că vrem să creăm momente de frumusețe și bucurie.

Momente precum propria noastră nuntă pe care o organizasem singuri cu doar 1 an în urmă.

Luarea unei decizii în armonie cu chemarea noastră a însemnat că următorii pași ni s-au dezvăluit cu rapiditate.

La începutul lui 2011, i-am întâlnit pe Oana & Alex pentru care am planificat prima Nunta La Mare.
Locuiau în București și își doreau o ceremonie pe plajă și o petrecere în Vama Veche.

După planificarea nunții lor și inspirați de legătura noastră profundă cu marea, am avut o revelație. Totul a devenit clar și a fost o evoluție naturală pentru noi să lansăm prima afacere de planificare a nunților la mare din România.

Am vrut să oferim și altor cupluri care prețuiesc Marea Neagră la fel de mult ca noi, oportunitatea de a-și celebra dragostea cu briza și apa sărată pe lista de invitați.

 

Poți vedea cum a decurs evenimentul aici.

Evoluția noastră

a presupus o perioadă de creștere constantă și dezvoltare a abilităților, completată de multe proiecte inedite.

Poți descoperi mai multe despre cum am ajuns unde suntem astăzi, urmărind timeline-ul și galeriile de mai jos...

Ne-am facut intrarea pe scenă la recunoscutul Târg de Nunți Expomariage din București.

Am petrecut trei luni intense, dar pline de entuziasm, creându-ne meticulos website-ul, conceptualizând pliante & cărți de vizită și pregătind decorul standului. Fiecare aspect a fost creat cu mare atenție la detalii.

Târgul nu a marcat doar începutul, ci a fost și momentul în care am semnat primul contract pentru planificarea unei nunți, marcând astfel debutul călătoriei noastre în lumea celebrării iubirii.

Fiecare efort depus nu a fost doar despre a participa - a fost o confirmare a dedicării noastre, o introducere la calitatea și pasiunea care încă definesc brandul nostru.

În primul an, ne-am confruntat cu numeroase obstacole și am remarcat rapid necesitatea inovației și îmbunătățirii constante pentru a crea ceva extraordinar. Insight-ul dobândit în urma depășirii obstacolelor din primul an a fost esențial în remodelarea strategiei noastre. Am ajuns la târg mai bine echipați, având un website nou, un portofoliu extins, pliante și cărți de vizită noi, fiecare element reflectând abordarea noastră rafinată născută din experiențele anterioare.

Am dezvăluit Nunta La Mare, un concept de nuntă refreshing care întruchipează esența nunților cu atmosferă nonconformistă. Standul nostru, decorat pentru a reflecta stilul nunților la mare, a devenit rampa de lansare a acestui concept nou în România. Acesta a marcat începutul unei creșteri a cererilor pentru astfel de evenimente, o tendință care avea doar să crească anual.

În același an, abordarea noastră inovatoare și conceptul unic au atras atenția fpeople.ro, câștigându-ne un feature în care am povestit despre apariția nunților pe litoralul românesc. De asemenea, am apărut în Revista Mireasa deschizând poarta spre farmecul nunților la malul mării unui public mai larg.

Am fost bucuroși să aflăm că suntem prezenți în numărul 10 al revistei Elle Mariage, din iunie 2013, unde activitatea noastră a fost descrisă ca fiind noul trend în categoria nuntilor Această recunoaștere a fost neașteptată și încântătoare, o surpriză de care am devenit conștienți doar când am primit un apel de la Adriana. Ea și viitorul ei soț, Dan, își doreau o nuntă la mare și ne-au descoperit datorită apariției noastre în Elle Mariage.

Colaborarea cu Adriana & Dan a reprezentat un moment de referință în călătoria noastră. Nunta lor a fost un eveniment pionier în care am pus în aplicare pe deplin conceptele și ideile noastre. Având libertate creativă totală, am planificat și am creat cu meticulozitate fiecare detaliu al nunții, creând astfel o poveste frumoasă a iubirii lor pe fundalul liniștit al mării. Vom fi întotdeauna recunoscători că ne-au încredințat planificarea și designul, ceea ce ne-a permis să ne exprimăm creativitatea.

Vibe-ul acestei nunții a fost un succes; multe cupluri au rezonat cu acest nou mod de a-și celebra dragostea, ceea ce a dus la o cerere crescută pentru locații și decoruri idilice similare, subliinind locul nostru în peisajul încă în dezvoltare al wedding planning-ului & designului de eveniment din România. Poți vedea evenimentul aici

Totul a început cu un mesaj pe care l-am primit pe pagina noastră de Facebook de la o viitoare mireasă care și-a dorit cu tărie un buchet de mireasă unic. Nunta trebuia să aibă loc la malul mării, în Vama Veche, iar dorința ei a fost să poarte un buchet format din scoici, melci și stele de mare. Așa a creat Ramona primul buchet realizat din scoici.

Adorăm evenimentele care sunt personalizate până la cel mai mic detaliu, motiv pentru care am început proiectul Handmade By The Sea.

Proiectul implică realizarea de accesorii din scoici, nasturi, broșe etc. precum: buchete de mireasă și nașă, cocarde, brățări, accesorii de păr, pahare, pentru miri & nași și multe altele.

Motivată de o dorință intensă de a crea concepte coezive și personalizate pentru cupluri, Ramona a pornit într-o călătorie spre a-și eleva expertiza în designul floral.

S-a cufundat în apreciatul curs de design floral de 4 luni realizat de Atelierele Ilbah,sub îndrumarea Lectorului Universitar Sanda Lazur, care se mândrește cu peste 30 de ani de experiență.

Ramona și-a extins și mai mult orizonturile participând la apreciatul training Bloom Your Life by Floristiq Art , creat de Andreea Stor. Acest curs, susținut de designeri floriști internaționali renumiți, precum Andreea Stor (România), Lana Bates (Marea Britanie), Alice Amber și Andrey Kostin (Rusia), i-a oferit un insight unic în diverse teme inovatoare ale designului floral. Fiecare sesiune, un amestec armonios de tradiție și artă contemporană, a contribuit la perfecționarea abilităților Ramonei și la îmbunătățirea viziunii sale creative în lumea esteticii florale.

Acesta a fost cel mai intens an, nu numai din punct de vedere al training-ului în design floral dar și în managementul business-ului, inclusiv cursurile FOUNDATION in Floral Design, programul Bloom your Business al lui Gregor Lersch și atelierul avansat de design floral Bloom Your Life.

The FOUNDATION in Floral Design este un curs internațional de design floral realizat de Andreea Stor – fondatoarea Floristiq Art International. 165 de ore de muncă teoretică și practică intensivă au fost împărțite în trei module.

Modulul I și II au fost susținute de Andreea Stor și Julie Person – consultant în floristică, profesor international de design floral din Marea Britanie. Modulul final a fost susținut de Andreea Stor alături de Rosa Valls, profesoar internațional de design floral cu peste 30 de ani de experiență, din Spania. Accentul întregului curs a fost pe elementele și principiile designului floral, regula proporțiilor, condiționarea florilor și o multitudine de tehnici, de la cele mai simple la cele mai complexe.

Bloom Your Business este un program cuprinzător conceput pentru a stimula dezvoltarea floriștilor atât în design floral, cât și în managementul afacerilor. În 2016, a fost susținut de maestrul Gregor Lersch, recunoscut la nivel global ca un designer florist de top, renumit pentru stilul său care combină toate formele de artă florală cu tehnici inovatoare. Este unul dintre profesorii internaționali de design floral care a influențat generații de floriști. În 2016, a vizitat pentru prima dată România la invitația Floristiq Art International.

Bloom Your Life este un program unic de design floral, care se adresează floriștilor din toată țara. În noiembrie 2016, evenimentul a avut loc la Palatul Culturii din Iași, un oraș plin de creativitate, oameni pasionați de cultură și cunoscători ai frumosului, în parteneriat cu Decro Floristică. Acest atelier a fost diferit, punând accent pe munca în echipă care a culminat cu crearea unei instalații florale impresionante - un brad de Crăciun înalt de patru metri care a captivat vizitatorii precum și bijuterii florale, decorațiuni unice de Crăciun.

De data aceasta, Ramona a făcut parte din echipa de traineri, unindu-și forțele cu Raluca Olaru din Iași, Biciușcă Bogdana din Roman, Ana Maria Stanciu din Buzău și Laura Draghici din Ploiești, sub îndrumarea Andreei Stör, fondatoarea primei școli de design floral din România, Floristiq Art International.

În aprilie 2016, încântătorul spectacol de trei zile al celei de-a doua ediții a Timfloralis Flower Festival a împodobit Timișoara. Festivalul și-a propus să îmbine diverse metode artistice în care florile ar putea fi piesa centrală, aducând împreună designeri, arhitecți, peisagişti, floriști internaționali, ecologiști, studenți, școli, universități, artiști, business-uri și comercianți. Efortul lor colectiv a fost de a celebra valoarea intrinsecă a florilor. Ramona și George au reprezentat Mangalia alături de designeri din cadrul Asociației Floriștilor din România din toată țara. Împreună, au realizat designuri florale magice, cufundându-se în ambianța de sărbătoare.

Am prezentat atât conceptul Enchanted Forest cât și colecția noastră handmade cu accesorii marine la Târgul - Nunta Ta din Constanța.

Conceptul ne-a adus un proiect neasteptat, și anume realizarea de decorațiuni de Paște pentru mai multe magazine Auchan din toată țara. Un proiect de proporții imense pentru noi, realizat la foc automat în doar o lună, după care timp de o săptămână am străbătut țara pentru a implementa decorul.

Și, desigur, anul nu ar fi putut trece fără un workshop de design floral - Flowering the Museum - axat pe bijuterii din flori naturale. La Muzeul Municipal din Iași a avut loc un eveniment dedicat publicului, executat de Asociația Floriștilor din România. Acesta a prezentat o expoziție de aranjamente florale complexe și bijuterii realizate din flori naturale, prezentând arta sublimă a designului floral.

Anul a început cu prezentarea unui nou concept la Târgul Nunta Ta , unde am prezentat accesorii unicat cu tematică marină, lucrate manual.

Pentru coperta Nunta Ta Guide, am realizat un decor specific nunților la mare și am contribuit cu un articol dedicat, subliniind nuanțele organizării unei nunți idilice la mare.

Mai mult, în colaborare cu Asociația Floriștilor din România (AFR), ne-am marcat prezența la Festivalul Zain de la Cluj.Acolo, am comemorat centenarul Marii Uniri cu un design floral - o expoziție inspirată din nuanțele drapelului României, simbolizând un amestec armonios de moștenire și artă. Această expoziție nu a fost doar o sărbătoare a unei etape istorice, ci și un simbol al unității și al talentului designerilor floriști din toată România, fiecare contribuind cu stilul unic la acest amestec armonios de moștenire națională și expresie creativă.

2019 a fost un alt an plin de evenimente, un an care a adus o varietate de proiecte și ateliere. Am început anul cu târgul Nunta Ta din Constanța, unde am prezentat un concept care îmbina în mod armonios simplitatea stilului minimalist cu accentele industriale, toate accentuate de frumusețea florilor naturale.

Doar o săptămână mai târziu, în același ton de creativitate, am expus o gamă de accesorii lucrate manual la Createria Fair. Expoziția de lumânări handmade, tablouri cu flori uscate, bijuterii și brelocuri croșetate a reflectat versatilitatea creativității noastre.

Contribuția noastră la evoluția nunților la mare din România a fost recunoscută în mai multe feature-uri din WED MAG și am fost menționați și la categoria Real Weddings, de data aceasta cu o nuntă în vie aici.

În articolele scrise pentru WED MAG am abordat diverse teme cum ar fi: comparația conceptelor "nunta la mare" și "nunta pe plaja", un joc de truth & dare despre nunțile la mare, un articol în care identificăm rolul designerilor, planificatorilor și coordonatorilor - o trifectă de servicii pe care le oferim și unul în care povestim despre stilurile, temele și conceptele nunților la mare.

În 2019, Ramona a încheiat cercul călătoriei sale florale. Nu numai că a participat la Masterclass-ul Tulipina aka Kiana Underwood, dar a urcat și ca trainer la Hortus Flower Show din București sub inspirația tematică a Fridei Kahlo, alături de Andreea Stor și o echipă de designeri floriști din România.

Cu pandemia în plină desfășurare, am continuat să apărem în WED MAG adaptându-ne subiectele și sfaturile pentru a rezona cu complexitățile vremurilor. Am continuat participarea la evenimente de design floral, cum ar fi Hortus Flower Show - expoziție vibrantă a combinațiilor fără precedent, designuri inovative și o explozie de culori care a dat viață fiecărei creații.

Demonstrația a fost transmisă LIVE, o invitație către floriștii din toată țara, transformând fiecare moment într-o experiență de învățare și inspirație.

2021 a fost anul cu cele mai multe evenimente organizate, deoarece am avut de-a face cu o provocare fără precedent: să combinăm două sezoane de nunți într-unul singur. A inclus nunțile reprogramate din 2020 și a celor planificate pentru 2021. Abilitatea noastră de a anticipa evoluția situației pandemice încă din martie 2020 ne-a permis să începem procesul de reprogramare din timp. Astfel, am reușit să mutăm fiecare eveniment din 2020 la o dată similară în 2021, păstrând furnizorii și locațiile inițiale. În plus, am gestionat cu succes complexitatea sezonului 2021, care a fost amplificată de incertitudinea generată de pandemie.

Până în 2020, am limitat în mod intenționat numărul de evenimente din fiecare sezon, dedicându-ne către maximum una sau două nunți pe weekend, pentru a ne menține standardul de atenție la detalii și calitate. Ei bine, în 2021 a fost un 'wild ride' de weekenduri consecutive, cu evenimente vineri, sâmbătă și duminică, cu planificare și design complet. În ciuda intensității acestei perioade, echipa noastră a rămas concentrată și eficientă. Nu suntem doar mulțumiți de felul în care am făcut față provocărilor, ci și extrem de mândri de realizările noastre!

2022 a fost un sezon de nunți unic și divers pentru noi, combinând un amestec de evenimente (re)reprogramate din 2020 cu nunți noi. Astfel s-a remarcat prin varietatea bogată de concepte și stiluri. Pe de o parte, am avut nunțile amânate din 2020, fiecare având propria temă și planificare distinctă, care fuseseră meticulos concepute din timp.

Pe de altă parte, noile nunți planificate pentru 2022 au adus idei și tendințe proaspete în joc. Această combinație a dus la un sezon dinamic și variat, prezentând un spectru larg de modele, teme și experiențe de nuntă, reflectând preferințele și viziunile diverse ale cuplurilor. A fost un an marcat de adaptabilitate, creativitate și frumoasa convergență a planurilor trecute și a noilor începuturi.

La finalul sezonului, Ramona a fost invitată de Alexandru Marius Iancu, fondatorul Urban Events, să povestească despre conceptul de nunta la mare în cadrul podcastului #nuntaaltfel.

 

Poți viziona episodul aici.

(Re) Lansarea nuntalamare.ro, Noul nostru refugiu digital, rezultatul a peste un deceniu de pasiune și insight-uri acumulate din organizarea unor nunți superbe la malul mării. Cu 13 ani de experiență la activ, fiecare val care a sărutat malul, fiecare apus de soare care a încununat orizontul și fiecare cuplu care și-a spus 'Da' pe țărmul seren al mării au contribuit la comoara de cunoștințe și expertiză pe care suntem dornici să o împărtășim cu voi prin intermediul noului nostru website.

Platforma noastră digitală nu este doar un website, ci o călătorie – creată meticulos pentru a reflecta bogăția și profunzimea experienței noastre. Este o reflexie a evoluției noastre, împletită cu povești de dragoste care au înflorit în mijlocul nisipurilor aurii și a apelor turquoise. Fiecare feature, fiecare imagine și fiecare bucățică de conținut este o dovadă a nenumăratelor ore, a dedicării și dragostei noastre imense care se revarsă în fiecare nuntă, tranformând-o într-un eveniment memorabil.

Join the unconventional wedding movement!

Când te abonezi la newsletter-ul nostru Waves, Weddings & Wonders, vei descoperi:

Informatii exclusive despre nunti la mare, aka tipul de insights pe care doar 13 ani de experiență în planificarea nunților le poate oferi

Idei de nunta care depășesc obișnuitul și tradiționalul aka idei creative pentru ca nunta ta să iasă în evidență și să devină memorabilă

Fun News de pe litoralul românesc aka noutăți și informații pentru toți iubitorii Mării Negre, în special pentru cei cu pasiune pentru frumos

Abonează-te azi

Și primești Ghidul GRATUIT 3 Essential Beach Wedding Tips cu cei mai importanți pași pentru o nuntă pe litoralul românesc, fără de care o nuntă poate să se prăbușească precum un castel de nisip