Chronicles of a
Wedding Architect

Jurnal de
wedding planner

Lecții din 2023 pentru o nuntă la mare de vis în 2024

January 2, 2024

Ramona

Wedding Planner

Lecții din 2023 pentru o nuntă la mare de vis în 2024

Explorează lumea fascinantă a nunților la mare și lasă-te inspirat/ă despre cum să-ți planifici evenimentul de vis pe litoralul românesc în 2024!

Anul 2023 a fost plin de nunți frumoase pe plajă, momente de neuitat și lecții valoroase. Sunt bucuroasă să le împărtășesc cu tine, pentru a-ți planifica nunta la mare în 2024 cu entuziasm și fără stres.

Indiferent dacă visezi să spui DA cu picioarele goale în nisip sau într-o locație elegantă cu vedere superbă la mare, ai ajuns în locul potrivit.

În ultimii 13 ani am organizat nunți la mare pe tot litoralul românesc în diferite locații: de la beach bar-uri & cherhanale și până la cluburi, restaurante & locații exclusiviste.

Pentru primul articol din acest an am ales să îți povestesc despre cele mai importante lecții pe care le-am învățat în ultimii 13 ani, lecții care mi-au fost reconfirmate de experiențele anului 2023.

Așa că, am să trec direct la subiect, punând accent pe ce este important, astfel încât tu și partenerul/partenera ta să puteți începe planificarea nunții.

1. Flexibilitatea este cel mai bun prieten

Un principiu constant reconfirmat în 2023 este importanța flexibilității.

Aici mă refer nu doar la adaptabilitatea în fața capriciilor naturii, ci și în alegerea datei, tipului de locație și altor detalii.

Natura este imprevizibilă, în special la malul mării. Pregătirea unui ‘Plan B’ pentru schimbările meteorologice sau alte situații, nu doar va reduce anxietatea pe parcursul planificării, dar va deschide uși către soluții creative.

Fie că este vorba de o scurtă ploaie de vară, o zi excesiv de călduroasă, sau chiar modificări ale locației sau datei, fiind flexibili vă asigurați că o să vă bucurați din plin de ziua voastră specială.

2. Îmbrățișați  aromele locale

Există ceva magic în a încorpora tradițiile și aromele locale în nunta voastră la mare. De la deliciile marine locale până la muzica și dansul tradițional românesc, adoptarea culturii adaugă un farmec de neuitat nunții. Mai ales dacă aveți invitați din diferite colțuri ale lumii.

Clienții noștri au adorat aceste detalii autentice care le-au oferit o nuntă la mare de neuitat.

3. Alegerile eco-friendly fac diferența

Sunt deja câțiva ani de când povestesc despre nunțile prietenoase cu natura.

În 2023, am observat o deschidere semnificativă a cuplurilor către nunțile ecologice. Optând pentru decor biodegradabil, flori de sezon și minimizând risipa nu doar protejați plajele frumoase, dar și definiți care sunt valorile voastre ca și cuplu.

Să continuăm acest trend minunat în 2024!

4. Intimitatea este noul fast

În timp ce am organizat zeci de micro weddings de-a lungul timpului, în 2023 intimitatea a devenit un nou fel de lux.

Liste mai mici de invitați înseamnă experiențe mai personalizate pentru fiecare invitat și o atmosferă mai relaxată pentru voi. O nuntă sau ceremonie intimă pe plajă permite conexiuni mai profunde și un focus pe ceea ce contează cu adevărat – sărbătorirea iubirii voastre.

5. Investiția într-un fotograf cu experiență 

Fundalul uluitor al coastelor românești merită să fie capturat în toată splendoarea sa.

Cuplurile care au optat pentru o nuntă la mare de-a lungul anilor, și mai cu seamă în 2023,  au descoperit că investiția într-un fotograf priceput este inegalabilă.

Este important ca acesta să știe cum să lucreze cu lumina naturală și să facă față logisticii unui eveniment la malul mării.

Aceste fotografii sunt amintirile voastre prețioase.

6. Valoarea inestimabilă a unui videograf

Dacă planificați o nuntă la mare în 2024, o lecție vitală este recunoașterea importanței videografului.

Multe cupluri au ales să renunțe la serviciile unui videograf în ultimii ani, însă nu a fost cazul nunților din 2023. Un videograf experimentat oferă o perspectivă unică, care altfel ar fi pierdută.

Acesta nu doar capturează momentele, ci și esența atmosferei din ziua nunții – de la razele soarelui strălucind pe mare, la valurile line și emoțiile pure ale zilei. Creează un film care o să vă amintească de această zi specială într-un mod care nu poate fi replicat.

În 2024, vă încurajez să luați în considere valoarea unică a unui videograf.

7. Planificarea este cheia

Nunțile la mare au câștigat popularitate în ultimii ani și s-ar putea crede că planificarea timpurie este cheia succesului.

Totuși, peisajul litoralului românesc este dinamic, cu locații ce evoluează de la un sezon la altul – unele își modifică complet aspectul, meniul, personalul și multe altele.

Momentul ideal pentru a organiza o nuntă la mare în România este, fără îndoială, în primele luni ale anului în care planificați evenimentul.

Deci, acum este momentul perfect pentru a începe planificarea nunții voastre la mare în 2024. :) Dacă vă surâde ideea unei nunți la mare Aici găsiți soluțiile noastre.

8. Personalizarea și micile detalii 

Personalizarea a cunoscut un succes imens în 2023, de la jurăminte scrise personal la concepte cu tematică specifică fiecărui cuplu, printre care “Enchanted Seaside Oasis”, “Fun, Love and Prosecco”, “Futuristic Fairytale Wedding”, “Boho Beach Garden”, “Lush Globetrotters’ Garden Gala”, “From Dusk Till Dawn” și “Zen and Zest: A JapaneseSpanish Fairytale Wedding by the Sea”.

Această zi vă aparține, și adăugându-i un strop din propria voastră esență, o veți face și mai deosebită. Indiferent dacă optați pentru invitații handmade sau pentru un corner personalizat, astfel de elemente personalizează evenimentul, făcându-l cu adevărat unic.

Dacă planificați o nunta la mare personalizată serviciul de Design Eveniment pe care îl oferim vă poate fi de mare ajutor. Check it out here

9. Avantajele colaborării cu furnizori locali

Alegerea furnizorilor locali aduce multiple beneficii: cunosc cel mai bine mediul local, sunt adesea mai flexibili și pot oferi soluții personalizate adaptate la contextul local.

În plus, colaborarea cu furnizori locali poate fi, de multe ori, mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor.

Și dacă tot vorbim de furnizori, în curând lansăm primul tool-ul de planificare a unei nunți la mare în sistem do-it-yourself (DIY), care vă va ghida printr-o listă de peste 400 de furnizori recomandați, To-Do-uri, sfaturi de gestionare a bugetului și multe altele într-o singură (1!) după-amiază. Sună bine, nu-i așa? :) Mai multe detalii găsiți aici

Concluzia

Nunta nu reprezintă doar o singură zi, ci un mozaic de momente și amintiri. Îmbrățișând aceste lecții din 2023, pășesc în 2024 cu optimism, gata să transform visul tău, visul vostru într-o realitate frumoasă. Fiecare val, fiecare grăunte de nisip, este un simbol al călătoriei voastre unice. Să o facem extraordinară împreună!

Contactează-ne astăzi, și împreună, vom crea o zi care reflectă frumusețea iubirii voastre și farmecul litoralului românesc. Poți opta oricând pentru o ședință de consultanță pentru a afla tot ce implică organizarea unei nunți la mare în România. Găsești toate detalii aici

Pentru inspirație am făcut o mică selecție de la o parte din nunțile organizate în 2023. More to come soon!

Până data viitoare, gânduri bune de la mare :)

Ramona

Gallery

Credits

Planning, coordination & decorations: 

Nunta La Mare

Photos:

Irina Ionescu UND Photography

Teoria Zâmbetului 

Lazăr Alin 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to newsletter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

We care about your data in our Privacy policy

Our blog

Related articles

nunta la mare romania

De ce să alegi o nuntă la mare pe litoralul românesc? 

Am observat că, în ultima vreme, podcast-urile, emisiunile TV și știrile din România pun accent pe nunțile pe plajă în destinații din afara țării, precum Grecia. Acest trend mă face să mă întreb: De ce nu alegem să promovăm litoralul românesc pentru astfel de evenimente? Am făcut un rezumat al celor mai des întâlnite răspunsuri pe care le-am identificat în urma conversațiilor cu sute de cupluri de-a lungul timpului...

Cea mai bună perioadă pentru Nunta la Mare – Vara, Primăvara sau Toamna? 

Alegerea momentului perfect pentru o nuntă la mare poate fi o decizie dificilă pentru multe cupluri. Fiecare sezon — vară, primăvară sau toamnă — vine cu propriile sale avantaje și provocări, făcând din această alegere o parte esențială a planificării nunții la mare.

Join the unconventional wedding movement!

When you subscribe to get our newsletter Waves, Weddings & Wonders in your inbox, you discover:

Beach Wedding insider knowledge, aka. the kind of insight that only 13 years of wedding planning experience can offer

Wedding ideas that transcend the usual and the traditional, aka. creative ideas to make your wedding stand out & become memorable

Fun News from the Black Sea Shores, aka. novelties and info for all Black Sea lovers, especially those with a hunger for beauty

Subscribe today

& get our guide 3 Essential Beach Wedding Tips without which a wedding can crumble like a sand castle.