Chronicles of a
Wedding Architect

Jurnal de
wedding planner

Magia Detaliilor: poveștile din spatele ideilor și decorurilor alese

January 16, 2024

Ramona

Wedding Planner

Magia Detaliilor: poveștile din spatele ideilor și decorurilor alese

Details make perfection, and perfection is not a detail” – Leonardo Da Vinci

Acesta este unul din citatele mele preferate pentru că subliniază așa de bine ideea că, pentru a atinge perfecțiunea în orice facem, este important să acordăm atenție chiar și celor mai mici aspecte.

Micile detalii, deși pot părea nesemnificative la prima vedere, sunt atât de esențiale pentru a crea ceva cu adevărat deosebit.

În acest sens, “perfecțiunea” – așa cum o vedem fiecare dintre noi – nu este doar un singur element mare și evident, ci mai degrabă este rezultatul tuturor acelor mici detalii care, împreună, formează un întreg armonios.

Astăzi am să povestesc despre atenția la detalii, perfecțiune și modul în care, eu – ca wedding designer, transform visele și poveștile de dragoste în realitate, printr-un design personalizat.

Lucrul cel mai evident pe care l-am învățat în ultimii 13 ani organizând evenimente de tot felul și participând la o mulțime de cursuri de design, este că secretul unei nunți sau petreceri de neuitat stă în personalizarea fiecărui detaliu.

Dar înainte de a merge mai departe, hai să clarificăm cum stă treaba cu perfecțiunea.

Perfecțiunea este un concept complex și subiectiv, înțeles diferit în funcție de context și de perspectiva fiecărei persoane. În general, ea se referă la starea de a fi complet lipsit de defecte sau imperfecțiuni, atingând un standard ideal sau suprem. Ceea ce știm deja cu toții că este practic imposibil de atins în realitate.

Pentru mine perfecțiunea este emoția sau starea de bine dată de un moment, un film, o melodie, o îmbrățișare, o cafea bună sau orice altă experiență. Este despre sentimentele și reacțiile interioare pe care le am față de ceva, și nu despre obiective exterioare sau standarde absolute.

În acest sens, un moment poate fi perfect nu pentru că este lipsit de imperfecțiuni în sensul tradițional, ci pentru că îmi aduce o emoție profundă care îl face special și de neuitat. Această perspectivă îmi amintește să apreciez și să găsesc frumusețea în experiențele de zi cu zi. Aceeași abordare o am și când creez un concept personalizat. Mereu mă gândesc la atmosfera care va învălui marea zi și emoțiile care vor fi transmise.

În designul unei nunți, fiecare detaliu contează.

Detaliile sunt cele care transformă un eveniment frumos într-o experiență de neuitat. De la aranjamentele florale minunat concepute până la meniurile personalizate și decorațiunile mesei, fiecare element este o oportunitate de a spune cine sunteți voi – atât individual, cât și împreună.

Aceste detalii nu doar decorează un spațiu, ci îl transformă într-o reflectare a dragostei și a personalității voastre.

Astfel, procesul meu de design începe de fiecare dată cu povestea cuplului.

Mă inspir din pasiunile voastre, locurile care v-au marcat relația, filmele preferate, muzica care vă unește. Apoi, aduc aceste elemente împreună într-un concept coeziv. Acest proces este un dans delicat între viziunea voastră și a mea, asigurându-mă că fiecare detaliu reflectă personalitatea și stilul vostru unic.

Pentru mine realizarea unui concept este ca un puzzle unde fiecare detaliu, oricât de mic, contribuie la crearea unei povești frumoase și complete. Astfel, “perfecțiunea” devine o călătorie a atenției la detalii, nu doar o destinație definită de un singur element.

Imaginați-vă o nuntă unde fiecare detaliu vorbește despre voi, unde fiecare floare, fiecare lumină, fiecare piesă de decor este o pagină din povestea voastră. Asta este ceea ce fac eu – transform poveștile de dragoste în realități vizuale.

În acest articol, vă voi ghida prin călătoria creativă și semnificația profundă a detaliilor care fac o nuntă cu adevărat unică.

Totul începe cu voi.

Îmi place să vă cunosc, să aflu povestea voastră unică, să descopăr ce vă leagă. Fiecare cuplu are ceva ce îl definește, fie că este o culoare preferată, un film sau o melodie, o destinație de vis sau un hobby comun. Aceste detalii mici, dar semnificative, sunt sursa mea de inspirație.

Procesul meu de design este ca o călătorie. Ne așezăm împreună, îmi povestiți despre voi, despre momentele speciale, locurile unde v-ați simțit cei mai fericiți, melodiile care vă trezesc amintiri frumoase și tot așa. Apoi, încep să creez un concept care reflectă toate aceste detalii, un design care vă reprezintă nu doar ca cuplu, dar și individual.

Fiecare nuntă este o poveste, iar eu sunt naratorul care folosește culori, texturi, flori, lumini și decorațiuni pentru a o spune.

Mă joc cu elementele de design pentru a crea o atmosferă care să vă reflecte personalitatea și să vă transforme ziua într-una cu adevărat specială. Iubesc designul de eveniment pentru că pot să aduc la viață locuri și momente speciale.

Pe parcursul anilor, am învățat să ascult, să observ și să transform ideile în realitate.

Fiecare cuplu este unic, și acesta este motivul pentru care nicio nuntă pe care o concep nu este la fel. Experiența mea în design mă ajută să echilibrez dorințele voastre cu ceea ce este posibil și estetic, asigurându-mă că totul se îmbină armonios.

Așa am ajuns să realizez concepte precum:

Enchanted Seaside Oasis

Anda și Ionuț și-au dorit o nuntă la mare care să combine elemente elegante, romantice și naturale. Totul s-a conturat având în vedere preferința lor pentru culoarea verde și planta Hoya Kerrii pe care Ionuț i-a oferit-o Andei la începutul relației lor. Astfel fiecare invitat a primit în dar o plantă a iubirii.

Pe lângă elementele vizuale, conceptul a pus accentul și pe experiența oaspeților. Meniul ales, dulciurile, bar-ul de cocktail-uri, muzica, toate au creat un cadru de neuitat pentru toți cei prezenți. Vezi evenimentul aici.

Futuristic Fairytale Wedding

Plecând de la preferințele pentru stiluri, culori, flori, drumeții, citatul preferat al Andreei din Frozen “Pentru unii oameni merită să te topești” și pasiunea lui Gabriel pentru tech am ajuns la acest concept care a îmbinat eleganța clasică cu un touch modern de tehnologie.

Scopul a fost de a crea o atmosferă magică de basm, care să transporte invitații într-un viitor imaginar, în timp ce păstrează elemente care le aduc aminte de petrecerile de poveste din trecut, bucurându-se din plin de prezent. Ca o călătorie în timp.

Seaside Tale – Fun, Love & Prosecco

Acest concept a reprezentat o abordare creativă și revigorantă a unei nunți la mare, îmbinând esența romantică a mării cu rafinamentul sofisticat al Prosecco-ului și atmosfera distractivă și evocatoare dată de Coca-Cola.

De ce Prosecco? Când l-am întrebat care sunt hobby-urile lui, printre altele, Victor a specificat “Deschis sticle de prosecco”

De Coca Cola? Încă de la început Ralu a specificat că își dorește un decor cu sticle Coca Cola în care să punem flori.

Intenția acestei combinații unice a fost crearea unei atmosfere de nuntă stilată, care este în același timp relaxată și contemporană. Un amestec armonios între pasiuni și stiluri combinând într-un mod plăcut elementele geometrice ale stilului Art Deco cu frumusețea calmă și naturală a plajei & mării.

A avut la bază curajul estetic al anilor 20′, o perioadă plină de eleganță dar în același timp cu un aer relaxat și prietenos, specific unei petreceri pe plajă. Vezi evenimentul aici.

Boho Beach Garden

Roxana și Cristi și-au dorit combinarea stilurilor garden style, casual, fairytale și boho în același concept. Plecând de la locație, stilurile, culorile, florile alese și restul detaliilor povestite de-a lungul timpului am ajuns la acest concept care a creat o atmosferă unică, eclectică și plină de personalitate.

Scopul a fost de a crea o atmosferă magică (fairytale), relaxată (casual) și autentică îmbrățișând relația cu natura (garden style) și spiritul liber (boho).

De la decorurile rustice și elegante, cu flori sălbatice și lumânări parfumate, până la decoruri boeme și perne confortabile pe nisip, totul a fost pregătit pentru a încânta simțurile și a oferi o experiență unică.

Lush Globetrotters’ Garden Gala

Având în vedere statutul Mariei și a lui Andrei de exploratori de top :), afinitatea pentru natură și stilul greenery, precum și faptul că invitații au venit din toate colțurile lumii, direcția conceptului a venit natural.

A reflectat pasiunea pentru călătorii și dragostea pentru natură, fiind perfect pentru a uni invitații din toate părțile lumii într-o celebrare a diversității și frumuseții naturii.

Abordarea decorului a avut o tentă “lush” – plin de viață, vibrant și prosper; și s-a remarcat prin verdele luxuriant și folosirea amplă a plantelor.

Gândiți-vă la acest decor ca la o grădină prosperă, îmbelșugată, care a prins viață chiar în mijlocul spațiului de petrecere.

From Dusk Till Dawn

Andreea și Alin și-au dorit un party plin de viață care să-nceapă la apus și să se termine la răsărit. Și așa a fost. Întreg conceptul și programul evenimentului a fost bazat pe această frază.

Deși expresia “Dusk Till Dawn” se referă, în general, la toată durata nopții, de la apus până la răsărit, pentru mine a avut un sens mai larg. În contextul unei uniuni dintre doi oameni care se iubesc, se acceptă reciproc și promit să rămână împreună pe tot parcursul vieții, “De la asfințit până la răsărit” mi se pare o frază plină de semnificații.

Faptul că dragostea și devotamentul dintre doi oameni nu sunt legate de timp sau de schimbările inevitabile ale vieții. Nunta durează “de la asfințit până la răsărit”, adică trece prin toate fazele unei zile și nopți, simbolizând astfel continuitatea și durabilitatea relației.

Și, bineînțeles, promite și un party fantastic și plin de viață, care i-a făcut pe invitați să danseze și să se distreze toată noaptea, de la apus până la răsărit, celebrând dragostea și bucuria.

Zen and Zest: A Japanese-Spanish Fairytale Wedding by the Sea

Am plecat de la pasiunea Andreei pentru Japonia și a lui Mihai pentru Spania.

Zen: evocă o senzație de calm, armonie și echilibru, calități asociate cu Japonia și cu practicile sale, precum meditația și grădinile Zen.

Zest: semnifică energie, pasiune și vitalitate, elemente tipice culturii spaniole, care sunt adesea manifestate prin dans, muzică și festivități.

Astfel, acest concept unic a combinat calmul și echilibrul reprezentativ pentru cultura japoneză cu vitalitatea și pasiunea culturii spaniole. Fiecare element al nunții a fost conceput pentru a celebra amestecul de Zen și Zest, de armonie și pasiune, care definește această uniune.

A fost o sărbătoare a dragostei care a traversat granițele și a îmbinat două lumi, creând una nouă, vibrată, plină de culoare și de viață.

Dacă și voi vă doriți un concept de nuntă personalizat, iată câteva sfaturi:

Găsirea Inspirației

Evitați Pinterest-ul de unde toată lumea se inspiră și căutați inspirație în propriile voastre povești. Amintiți-vă de locurile, melodiile sau momentele care sunt semnificative pentru voi.

Colaborarea cu furnizorii
Comunicați clar cu furnizorii aleși. Fie că este vorba de florist, fotograf sau designer de torturi, asigurați-vă că vă înțeleg viziunea și stilul. Nu ezitați să prezentați imagini sau exemple care v-au inspirat.

Detalii personale
Nu subestimați puterea micilor detalii. Personalizați-vă nunta cu elemente care vă reprezintă. Poate fi ceva simplu, cum ar fi un citat dintr-o carte preferată, o melodie semnificativă pentru dansul mirilor sau servirea cocktailului preferat.

Planificarea în detaliu
Chiar și cele mai mici detalii pot avea un impact mare. De exemplu, scrierea de mână a unui mesaj din partea voastră pentru invitați poate avea un efect deosebit.

Nu ignorați bugetul
Fiți creativi în cadrul bugetului vostru. Unele dintre cele mai frumoase detalii pot fi realizate cu un cost redus, cum ar fi decorațiuni DIY sau folosirea florilor locale și de sezon.

Concluzie

Detaliile nunții nu sunt doar decoruri; ele sunt povești vizuale!

Îndrăzniți să visați, să personalizați și să creați o nuntă care să fie nu doar o sărbătoare, ci o expresie a iubirii voastre.

Prin design, povestea voastră prinde viață, lăsând amintiri care vor dăinui mult după ce ultimul dans s-a încheiat.

Pentru mine fiecare nuntă și concept este o nouă aventură, o oportunitate de a crea ceva unic, care să rămână în amintirea voastră și a invitaților.

Sper că acest articol v-a oferit o fereastră în lumea mea ca designer de nunți și v-a inspirat să vă imaginați ziua nunții voastre.

Pentru că fiecare poveste de dragoste merită să fie sărbătorită în cel mai frumos mod posibil, iar eu sunt aici să vă ajut să o faceți realitate.

Și m-aș bucura tare să începem această călătorie împreună! Găsești toate detaliile aici!

Până data viitoare, gânduri bune de la mare! :)

Ramona

Gallery

Credits

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to newsletter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

We care about your data in our Privacy policy

Our blog

Related articles

nunta la mare romania

De ce să alegi o nuntă la mare pe litoralul românesc? 

Am observat că, în ultima vreme, podcast-urile, emisiunile TV și știrile din România pun accent pe nunțile pe plajă în destinații din afara țării, precum Grecia. Acest trend mă face să mă întreb: De ce nu alegem să promovăm litoralul românesc pentru astfel de evenimente? Am făcut un rezumat al celor mai des întâlnite răspunsuri pe care le-am identificat în urma conversațiilor cu sute de cupluri de-a lungul timpului...

Cea mai bună perioadă pentru Nunta la Mare – Vara, Primăvara sau Toamna? 

Alegerea momentului perfect pentru o nuntă la mare poate fi o decizie dificilă pentru multe cupluri. Fiecare sezon — vară, primăvară sau toamnă — vine cu propriile sale avantaje și provocări, făcând din această alegere o parte esențială a planificării nunții la mare.

Join the unconventional wedding movement!

When you subscribe to get our newsletter Waves, Weddings & Wonders in your inbox, you discover:

Beach Wedding insider knowledge, aka. the kind of insight that only 13 years of wedding planning experience can offer

Wedding ideas that transcend the usual and the traditional, aka. creative ideas to make your wedding stand out & become memorable

Fun News from the Black Sea Shores, aka. novelties and info for all Black Sea lovers, especially those with a hunger for beauty

Subscribe today

& get our guide 3 Essential Beach Wedding Tips without which a wedding can crumble like a sand castle.