Chronicles of a
Wedding Architect

Jurnal de
wedding planner

A Selfless Good Deed?

December 15, 2023

Ramona

Wedding Planner

A Selfless Good Deed?

Cadourile de Crăciun – ce și cum oferim?

Bine ai venit! Mă bucur că ai ales să vezi despre ce este vorba! Ai nimerit bine, este un articol cu sugestii de cadouri pentru Crăciun, dacă asta este ceea ce căutai.

În același tip este și primul meu articol pe blog, după mulți ani. Am mai cochetat cu blogging-ul în trecut, însă de fiecare dată simțeam că nu știu exact despre ce să vorbesc. Acum, după 13 ani în care am organizat evenimente de tot felul și am avut parte de atât de multe experiențe, simt că am material pentru următorii 13 ani :)) Așa că voi face un scurt intro despre mine și care este faza cu acest blog. Poți să dai skip acestei părți și să te duci direct în josul paginii pentru lista de cadouri. Sau poți să continui să citești, poate cine știe, rezonăm și schimbăm idei. Cum simți tu, este foarte bine. Dar să știi că am și câteva ponturi despre ambalarea și oferirea unui cadou 😉

Pe scurt și împachetat frumos ca un cadou de Crăciun:

Bună! Sunt Ramona!

Când nu mă bucur de timpul petrecut pe plajă cu soțul meu George, și fiul nostru, Albert, sau nu savurez o cafea delicioasă sau o Margarita, mă ocup cu planificarea nunților la mare de 5 stele.  Povestea mea ca wedding planner a început cu un vis și o mare de posibilități. În 2011, am avut o idee: să organizez nunți la mare pe litoralul românesc. Așa s-a născut “Nunta La Mare“, primul business românesc de planificare a nunților la malul mării. Un proiect pe care l-am îmbrățișat cu toată inima. Fiecare val care a sărutat malul, fiecare apus de soare care a încununat orizontul și fiecare cuplu care și-a spus ‘Da’ pe țărmul seren al Mării Negre au contribuit la evoluția noastră. De curând am lansat nuntalamare.ro – care este rezultatul a peste un deceniu de pasiune și insight-uri acumulate din organizarea unor nunți superbe la malul mării pe litoralul românesc. După 13 ani, ceea ce mă motivează să dau întotdeauna tot ce am mai bun fiecărui proiect este un mix al iubirii împărtășite de clienții mei, aprecierea lor pentru natură și sentimentul comun de libertate pe care marea ni-l insuflă.

Jurnal de Wedding Planner

Știi cum este, până ajungi să ai un cadou frumos împachetat ai de urmat câțiva pași. Cam așa este și în viață. Tot așa am ajuns și la lansarea blogului “Jurnal de Wedding Planner’. Am multe de povestit despre planificarea și designul nunților la mare în România și deja fiecare pagină a site-ului nostru conține multe informații valoroase. Însă, nu îmi doresc ca acest blog să fie doar despre asta; m-am gândit că mai bine povestesc despre întâmplări, oameni, sentimente și tot ce vine la pachet în viața unui wedding planner atât pe plan profesional cât și personal. Sunt sigură că și tu, ca și mine, ai tot felul de lupte interioare și încerci în fiecare zi să faci față cât poți mai bine, având în vedere tot ce se întâmplă în jurul nostru. Nu știu ce simți, dar pentru mine de multe ori este copleșitor. Și cred … sau sper, că dacă voi privi acest blog ca un jurnal săptămânal și va fi măcar o persoana care va rezona cu mine, it’s a win. Plus este o experiență nouă, pentru că nu am ținut un jurnal niciodată. Sunt genul de persoană care ține totul pentru ea. Mereu glumesc că sunt propriul meu terapeut :)  

Dar cu ce să încep?

După ce mi-am asumat decizia de a ține un jurnal public săptămânal, a urmat întrebarea “Cu ce să încep?” Și această întrebare mă urmărește de câteva luni bune. Aseară, în timp ce mă uitam la un film de Crăciun pe Netflix, m-a lovit răspunsul.

A Selfless Good Deed

Cine mă cunoaște, știe cât de mult îmi place să fac cadouri. Și asta mă reprezintă de cât eram mică. Tot ce aveam împărțeam cu ceilalți copii; în școala generală, în perioada sărbătorilor, strângeam bani împreună cu colegii de clasă, pentru a oferi cadouri copiilor orfani, apoi pe măsură ce am crescut am încercat să ajut și să ofer celor din jur și nu numai, cât și cum am putut. În ultimii ani m-am întrebat de unde vine totuși dorința aceasta a mea de a oferi constant câte ceva: fie că este vorba de a mă implica în tot felul de activități sau de a oferi atenție, prezență, un sfat, cadouri, etc. O fac oare dezinteresat sau pentru că mă face să mă simt bine? Sau pentru că așa cred că voi avea cât mai mulți oameni în jurul meu? Sunt Selfless sau Selfish? Ca episodul “A Selfless Good Deed” din Friends când Joey și Phoebe se contrazic dacă faptele bune sunt selfless sau sunt selfish pentru că te fac să te simți bine? Și mi-am dat seama că nu contează. Dacă așa ajut cât de puțin sau fac măcar o persoană să zâmbească, pentru mine este suficient. Da, mă face să mă simt bine și sunt OK cu asta. Cât despre oameni, știu acum că unii aleg să rămână, alții nu. Și asta este în regulă, indiferent de context.

De ce îmi place să ofer cadouri?

Aproape orice am de făcut pentru mine este ca un mic proiect. Acesta este unul din lucrurile care mă face fericită. Este acea adrenalină de a pregăti în detaliu ceva care urmează să surprindă în mod plăcut pe cineva: fie că este vorba de planificarea unei nunți, a zilei de naștere a lui Albert sau oferirea unui cadou, ador sentimentul acela. Când vine vorba de cadouri îmi place să surprind, atât prin simplul fapt că am oferit cadoul, cât și prin cadoul în sine. Atunci când oferi un cadou, este important să ai în vedere persoana căruia îl oferi.

Și cum alegi un cadou potrivit?

Depinde și pentru cine este cadoul. Alegerea cadourilor pentru angajați sau colaboratori, mai ales când sunt mai mulți, poate fi o provocare. Scopul este să găsești ceva care poate atinge diferite gusturi, ceva care să fie păstrat cu drag nu să ajungă în cutia de dat mai departe. Acest principiu se aplică și în cazul familiei sau al prietenilor apropiați. Eu obișnuiesc să rețin preferințele celor din jurul meu care apar în conversațiile noastre. Apoi, de Crăciun sau cu ocazia zilelor de naștere, îi surprind cu ceva ce știu că le va plăcea cu adevărat.

Tradiție 

Acum 7 ani, am început o tradiție frumoasă: aceea de a oferi mici cadouri de Crăciun clienților și colaboratorilor. Am început cu lumânări turnate chiar în atelierul nostru, apoi am continuat cu globuri personalizate, decorațiuni și diverse produse românești. Anul acesta, pentru prima dată, timpul nu mi-a permis să mă pregătesc pentru cadourile de Crăciun, nici măcar pentru cei apropiați. A fost un an deosebit de aglomerat, de la dezvoltarea și lansarea site-ului nuntalamare.ro, un sezon plin de evenimente – fiecare cu provocările sale și până la viața de zi cu zi. A fost un parcurs intens, la limita resurselor mele. Și m-am gândit că poate, de fapt sigur, mai sunt și alte persoane într-o situație similară, căutând inspirație pentru cadouri pe ultima sută de metri. Și așa mi-am găsit subiectul primului articol, care nu putea să fie mai potrivit.

The Five Senses

Înainte de a trece (în sfârșit) la lista de cadouri, vreau să îți reamintesc un lucru esențial: aproape jumătate din valoarea unui cadou vine din modul în care este prezentat. Acesta include ambalarea și detaliile personale adăugate cu grijă. Înainte de a oferi cadoul, petrece câteva momente pentru a îl împacheta frumos, pentru a scri un mesaj personalizat pe o felicitare aleasă cu grijă. Un cadou bine gândit ar trebui să încânte toate simțurile.

Iată cum poți face asta prin ambalarea unui cadou

Văz: Folosește hârtie de împachetat în funcție de personalitatea persoanei. Poți alege de la modele în culori vibrante până la hârtie craft sau chiar ziare. Adaugă funde, panglici, sau orice alte elemente decorative care să atragă atenția și să bucure ochiul. De asemenea, poți adăuga elemente precum sclipici sau autocolante tematice.

Auz: Hârtia craft sau hârtia de mătase poate fi o alegere excelentă pentru a stimula simțul auditiv prin sunetul distinctiv pe care îl produce atunci când este ruptă. Am considerat întotdeauna că a rupe ambalajul unui cadou este un element esențial al întregii experiențe. Acesta este un detaliu simplu, dar eficient, care adaugă un sentiment de anticipare și entuziasm, fiind parte din bucuria de a primi un cadou.

Gust: Indiferent de ce cadou oferi sau cum alegi să îl ambalezi, îți recomand să atașezi o ciocolată sau un desert tradițional. Le poți pune fie la exteriorul cadoului, fie în interiorul pachetului ca o mică surpriză comestibilă. Eu aleg să pun bomboane de brad, pentru a evoca amintiri plăcute.

Miros: Poți să adaugi o mică crenguță de brad sau un băț de scorțișoară pentru un parfum festiv. Alte variante pe care le-am mai folosit: săculeț cu lavandă, petale uscate de trandafiri, sau pur și simplu pun câteva picături de ulei esențial pe o bucată de hârtie personalizată cu un mesaj. Îți garantez că acest lucru va face deschiderea cadoului o experiență plăcută.

Simțul tactil: Alege hârtie de împachetat cu o textură interesantă sau a adaugă elemente tactile cum ar fi puf, catifea, sau materiale cu textură în relief pe pachet. Ambalarea cadoului în mod ferm și ordonat oferă o senzație plăcută la atingere.

Și acum … Drum Rolls

Sugestiile de mai jos sunt bussines-uri românești de la care am achiziționat de-a lungul anilor cadouri fie pentru familie și cei mai dragi oameni mie, fie pentru cunoștințe, colaboratori sau clienți. Sper să te inspire și pe tine. Și dacă și tu ai ceva recomandări te rog să le lași în comentarii. Spor la cadouri oferite cu dragi și atenție!

P.S. Găsești link-ul în numele fiecărui brand!

Atelierul Merci

Dacă vrei să îmbraci o faptă bună, croită pe măsura sufletului tău. Produse din materiale naturale, materiale organice, cu un impact redus asupra mediului. 100% din profitul asociației Merci Charity se duce către sprijinirea cauzelor umanitare susținute de asociație precum proiectul Zâna Merciluță – cabinet stomatologic mobil). Vă recomand cartea Dințică – de când i-am citit lui Albert povestea dințișorului de lapte este dedicat spălatului pe dinți 100%.

Atelierul de pânză 

Este una dintre întreprinderile sociale ale asociației ViitorPlus – pentru oameni și natură. Acest program a luat naștere în 2009 din dorința de a contribui, pe cât posibil, la găsirea unor soluții prietenoase cu mediul care să înlocuiască clasica pungă de plastic. Vei găsi o serie de produse personalizate de la sacoșe și genți, decorațiuni, produse pentru copii.

Chicineta

Chicineta e o poveste scurtă, în mesaje pe farfurii, despre femei în toate ipostazele, de la nevrotice la îndrăgostite, de la arogante la disperate după dulciuri. Şi toate celelalte. Toate obiectele sunt produse la fabrici de porțelan sau ceramică din țară, iar grafica este realizată în colaborare cu designeri români.

Daniela Cățoi 

Daniela Cățoi, o artistă din București specializată în designul de bijuterii din porțelan, îmbină educația sa artistică avansată cu pasiunea pentru detaliile fine ale naturii, creând opere unice, complet realizate manual, care explorează frumusețea pură și sublimă a lumii naturale. Ador creațiile ei și le port cu mare mare drag.

Delicii 

Pentru pasionații de cadouri unicate, produse din porțelan realizate handmade în România. Descoperă colecțiile pe shop. 

I’m Cotton You – Dormitor cu suflet

Dacă ești în căutare de un așternut de calitate, moale dintr-un material care respiră, natural și rezistent vei găsi aici. Fie că este vorba de seturi de pat, fie că îți dorești doar fețe de pernă împreună cu un așternut pentru saltea, ai posibilitatea să îți combini culorile exact cum dorești. Eu sunt deja la a patra achiziție și de fiecare dată am fost impresionată de calitate. Am creat o tradiție în a-i oferi nașei mele o lenjerie I’m Cotton You, cadou de Crăciun, atât de mult îi plac :)

Iona Hobby Land 

Pentru globuri personalizate și lumânări naturale din ceară de soia cu diferite arome handmade, Iona te va ajuta cu toate detaliile pentru a oferi un cadou personalizat.

Lisa & CO

Lisa&Co. este un studio independent de bijuterii creat de Roxana Dan, arhitect de profesie. Scrisă de femei, pentru femei, Lisa&Co. reprezintă o poveste despre eleganță, rafinament și subtilitate.

 Bijuteriile Lisa&Co. combină o sensibilitate modernă, dar atemporală, concentrată pe o calitate fără compromisuri. Brandul explorează puterea reinventării pieselor atemporale cu un design avansat, condusă de o echipă de designeri și dintre cei mai perspicace bijutieri.

Într-o lume în care se poate găsi orice, oriunde, sunt puține detalii care fac diferența atunci când dorești să porți ceva care să te definească cu totul, ori atunci când dorești să oferi un cadou autentic, perfect pentru cei dragi. Fiecare piesă vestimentară este unică bazându-se pe conceptul ‘exprimă-te prin artă și poart-o’.

Mica Cera

După cum vezi, îmi place porțelanul :) Aici vei găsi veselă și decorațiuni de porțelan handmade în diferite modele și culori. Ai 9 colecții din care să alegi.

Mignon Calligraphy 

Scrisori și globuri scrise caligrafic de Diana, pasionată cu toată ființa ei de caligrafie.

Moon By Dana Rogoz

Genți, tricouri și hoodies toate cu fețe detașabile și personalizabile. Ani la rând am oferit cadou produsele Moon și niciodată nu au dezamăgit. Nimic nu este întâmplător, absolut fiecare material, șnur, ață, fermoar… sunt alese cu mare mare atenție.

Oana Savu Handmade Jewelry

Oana este designerul și fondatoarea acestui brand. Vei observa că natura este o sursă puternică de inspirație, elementele sale devenind semnătura ei.

Pur Clothing 

Pur.clothing este un brand de slow fashion care își propune să remodeleze percepția cumpărătorilor asupra hainelor și a necesității acestora. Vei găsi piese vestimentare confortabile, versatile, cu personalitate, care vin în completarea caracterului celor care le poartă și care, nu în ultimul rând, răspund la nevoi sau probleme actuale. Bucuria momentului prezent, apartenența la o comunitate și asimilarea tradițiilor și obiceiurilor acesteia, precum și înțelegerea importanței naturii și a impactului pe care mediul înconjurător îl are asupra noastră – sunt doar câteva dintre valorile brandului. Vei găsi cu precădere, țesături din fibre naturale produse local, iar toate piesele sunt realizate în mod etic.

Secretele Ramonei

Îmi place să ofer cadou coșuri cu tot felul de bunătăți în ele. Produsele Secretele Ramonei sunt perfecte pentru un astfel de cadou. De la ciocolată, gemuri și dulcețuri, biscuiți, unturi și creme tartinabile și până la colagen de ultimă generație poți atinge orice gust. Toate produsele sunt fără zahăr adăugat, fără conservanți, fără ulei de palmier și îndulcite natural cu Green Sugar Premium.

P.S.

În această lume digitală, unde parteneriatele și colaborările sunt tot mai frecvente, simt nevoia să subliniez un punct esențial: recomandările mele sunt bazate exclusiv pe preferințele și experiențele mele personale. Nu sunt influențată de colaborări sau parteneriate atunci când recomand un produs sau un brand. Cred cu tărie în autenticitate și integritate, iar acest principiu stă la baza tuturor recomandărilor pe care le fac.

Iar mai jos câteva poze de la realizarea unui decor de Crăciun boho 😊

Gallery

Credits

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to newsletter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

We care about your data in our Privacy policy

Our blog

Related articles

Join the unconventional wedding movement!

When you subscribe to get our newsletter Waves, Weddings & Wonders in your inbox, you discover:

Beach Wedding insider knowledge, aka. the kind of insight that only 13 years of wedding planning experience can offer

Wedding ideas that transcend the usual and the traditional, aka. creative ideas to make your wedding stand out & become memorable

Fun News from the Black Sea Shores, aka. novelties and info for all Black Sea lovers, especially those with a hunger for beauty

Subscribe today

& get our guide 3 Essential Beach Wedding Tips without which a wedding can crumble like a sand castle.