Chronicles of a
Wedding Architect

Jurnal de
wedding planner

Ședința de Consultanță: Tot ce trebuie să știi despre cheia unui eveniment reușit

February 7, 2024

Ramona

Wedding Planner

Ședința de Consultanță: Tot ce trebuie să știi despre cheia unui eveniment reușit

Astăzi îți povestesc despre primul pas pe care orice cuplu ar trebui să îl facă dacă visează la o nuntă la mare.

Poate sună pompos, dar adevărul este că organizarea unui eveniment reușit este o artă care necesită atenție la detalii, planificare meticuloasă și, cel mai important, o comunicare excelentă între toate părțile implicate.

Ca wedding planner (specializat în nunți la mare) cu 13 ani de experiență în spate, am avut ocazia de a ajuta peste 300 de cupluri să-și transforme visul în realitate. Și acum știu că acest parcurs poate fi cu adevărat fără stres dacă începe cu un pas pe cât de simplu, pe atât de important: ședința de consultanță.

Sunt de părere că această etapă inițială este vitală, deoarece stabilește fundamentul pentru tot ce urmează.

Astfel, doresc să-ți împărtășesc din experiența mea, de ce o ședință de consultanță este esențială și cum să poți să o maximizezi pentru a asigura succesul evenimentului tău.

Dar ce este ședința de consultanță?

Înainte de toate, hai să descoperim împreună ce este o ședință de consultanță mai exact!

Pe scurt este întâlnirea inițială dintre un cuplu și wedding planner (specializat în nunți la mare), unde se discută viziunea, obiectivele, bugetul și alte detalii cruciale ale evenimentului care urmează să fie planificat.

O ședință de consultanță nu este doar despre a vinde servicii sau a semna contracte. Cel puțin, nu în cazul meu.

Este despre ascultare, înțelegere și colaborare. În aceste întâlniri, scopul meu este să descopăr nu doar detalii logistice, ci și visele, speranțele și temerile cuplurilor. În contextul planificării unei nunți la mare, o decizie aparent simplă, cum ar fi alegerea locației, poate deveni rapid o dilemă complexă.

De exemplu, visul unei nunți pe plajă, cu valurile mării în fundal, sună idilic, dar implică multe detalii logistice și considerații care pot fi ușor trecute cu vederea.

Aici intervine valoarea inestimabilă a unei ședințe de consultanță.

În primul rând, la finalul acesteia, vei avea o imagine clară dacă nunta la mare este cu adevărat ceea ce vă doriți sau nu.

Acest lucru nu se limitează doar la aspectele estetice ale locației, ci include și o evaluare realistă a tuturor implicațiilor:

  • Logistica: accesibilitatea pentru invitați, cazarea și transportul pot adăuga complexitate și costuri suplimentare.
  • Condițiile meteo: vremea poate fi un factor de stres suplimentar.
  • Reglementări și restricții: permisele necesare pentru evenimente pe plajă și restricțiile locale pot influența planificarea.
  • Costuri: bugetul unei nunți la mare poate varia semnificativ în funcție de locație, furnizori și cerințele specifice ale evenimentului.

Prin consultanță, veți putea naviga aceste aspecte cu un expert în organizarea nunților la mare alături, care vă poate oferi o perspectivă obiectivă și experiența din evenimente similare.

Acest lucru nu doar că vă ajută să luați o decizie informată, dar vă oferă și încrederea că deciziile luate se aliniează cu visul vostru, bugetul disponibil și confortul invitaților.

Mai mult, o ședință de consultanță poate ajuta la identificarea modurilor în care viziunea voastră poate fi ajustată sau îmbunătățită pentru a se potrivi cu realitățile unei nunți la mare în România.

Fie că este vorba de idei creative pentru decor, sfaturi pentru un plan B în caz de vreme nefavorabilă sau soluții pentru a gestiona bugetul, un wedding planner experimentat în nunți la mare va aduce valoare adăugată considerabilă procesului de planificare.

Consultanța Gratuită vs. Consultanța Plătită

Există două tipuri de ședințe de consultanță în industria evenimentelor: cele gratuite și cele plătite.

Diferența fundamentală dintre ele este semnificativă și constă în valoarea reală pe care fiecare o aduce cuplurilor. Înțelegerea acestei diferențe te poate ajuta să faci alegeri informate.

Ședința de consultanță gratuită este adesea percepută ca o oportunitate fără riscuri de a cunoaște un furnizor.

În realitate, acest tip de întâlnire este mai mult orientată către vânzări, scopul principal fiind de a te convinge să alegi serviciile furnizorului respectiv. Deși poate oferi informații valoroase, discuția tinde să se concentreze mai mult pe ceea ce furnizorul poate oferi, decât pe nevoile specifice ale evenimentului vostru.

Ședința de consultanță plătită, pe de altă parte, este concepută cu un scop diferit. Acesta este menită să ofere cuplurilor informații valoroase, indiferent dacă aleg sau nu să lucreze cu acel furnizor.

Timpul este dedicat în totalitate nevoilor cuplului, oferindu-le sfaturi personalizate, strategii de planificare și soluții la provocările cu care se confruntă.

Introducând ședințele de consultanță plătite, am vrut să ofer cuplurilor o platformă unde să fie ascultate cu adevărat, unde viziunea lor să fie tratată cu respect și unde să primească sfaturi bazate pe o experiență bogată și diversă.

Această abordare permite o discuție deschisă și sinceră despre buget, dorințe, provocări și soluții, fără presiunea implicită a unui angajament de cumpărare a vreunui pachet sau serviciu.

Când am inițiat conceptul de ședințe de consultanță plătite în industria de wedding planning din România, scopul meu a fost să schimb paradigma. Am observat o lacună între serviciile tradiționale oferite de organizatorii de evenimente și nevoile reale, profunde ale cuplurilor.

Această ședință stabilește fundația pe care se va construi întregul eveniment, asigurând că toate părțile au o înțelegere clară și comună a direcției și așteptărilor.

De ce să alegi o ședință de consultanță plătită marca Nunta La Mare?

Alegerea unei ședințe de consultanță plătite înseamnă a investi atât în liniștea voastră cât și în succesul evenimentului. Iată câteva motive pentru care recomand această cale:

  • Personalizare: Fiecare cuplu este unic, și astfel ar trebui să fie și planificarea evenimentului lor. Ofer sfaturi tailor made, adaptate nevoilor specifice vouă.
  • Experiență și expertiză: Beneficiați de cunoștințele mele acumulate în ani de organizare a nunților la mare pe tot litoralul, inclusiv soluții la problemele comune și idei creative care pot transforma un eveniment bun într-unul memorabil.
  • Fără presiune de vânzare: Scopul meu principal este să vă ajut să faceți cele mai bune alegeri pentru ziua voastră specială, nu să vând servicii. Inclusiv să recomand alți wedding planneri care consider că sunt mai potriviți stilului vostru personal.

De ce să plătesc pentru o ședință de consultanță?

De-a lungul anilor, întrebarea “De ce să plătesc pentru o ședință de consultanță?” mi-a fost adresată în nenumărate rânduri.

Răspunsul meu, constant și fundamentat, pune în discuție o perspectivă larg acceptată în alte domenii profesionale: “Atunci când soliciți consultanță de la un avocat sau medic, te aștepți să fie gratuită?”

La fel cum consultanța juridică presupune o expertiză specifică, acumulată în ani de studiu și practică, consultanța în planificarea evenimentelor implică un nivel similar de cunoștințe specializate, experiență și dedicare.

În domeniile juridic și medical, este bine înțeles că sfaturile profesionale vin cu o valoare atașată – valoarea experienței, cunoașterii și timpului dedicat de profesioniști pentru a oferi cele mai bune soluții personalizate.

Aceasta este fundamentul pe care se construiește încrederea în recomandările lor și motivul pentru care persoanele sunt dispuse să investească în aceste servicii. Aplicând aceeași logică în domeniul organizării de evenimente, este clar de ce consultanța profesională ar trebui valorizată la fel.

Planificarea unui eveniment, și mai ales a unei nunți la mare, este un proces complex care implică numeroase decizii, de la bugetare și selecția furnizorilor, până la gestionarea logisticii și crearea unei atmosfere memorabile.

Expertiza unui wedding planner experimentat poate simplifica acest proces, economisind timp, bani și evitând potențialele capcane.

Costul unei ședințe de consultanță

Este surprinzător de accesibil, mai ales când îl comparăm cu cheltuielile pe care le-ați face dacă ar fi să vă deplasați la mare, să vedeți câteva locații. Prețul este de fapt mult mai mic decât tot ce presupune o escapadă la mare pentru a descoperi locațiile potrivite.

Studiu de caz: Explorarea locațiilor și costuri

Să presupunem că doriți să vizitați trei locații potențiale pentru nunta la mare, fiecare la o distanță considerabilă de casa voastră. Costurile directe includ combustibilul pentru mașină, posibile mese pe parcurs și în unele cazuri, cazarea peste noapte.

Acest scenariu nu ia în calcul timpul pierdut – ore în mașină și timp petrecut la fiecare locație – care ar putea fi utilizat în alte aspecte ale planificării nunții sau pur și simplu, pentru a vă bucura de timpul împreună.

Dar valoarea pe care o aduce o ședință de consultanță? Inestimabilă!

O singură întâlnire poate economisi nu doar bani, prin evitarea deciziilor costisitoare, dar și timp prețios, ghidându-vă spre cele mai eficiente și personalizate alegeri pentru evenimentul vostru.

Este o investiție în liniștea voastră!

Prin urmare, a plăti pentru o ședință de consultanță pentru planificarea evenimentului vostru special nu este doar o cheltuială; este o investiție în liniștea mentală și în succesul evenimentului.

Și este recunoașterea faptului că valoarea adusă de un wedding planner experimentat depășește cu mult costul inițial al serviciului. Mai mult decât atât, în cazul în care, la finalul ședinței de consultanță alegeți unul din pachetele disponibile, costul ședinței va fi scăzut din cel al pachetului ales.

Concluzia

Știu din experiență că fiecare nuntă la mare vine la pachet atât cu oportunități, cât și cu provocări. Este esențial ca atunci când alegeți să spuneți “DA” pe plajă, să înțelegeți toate aspectele și implicațiile organizării unei nunți la mare în România.

În final, cel mai important lucru este să alegeți opțiunea care vă face pe amândoi fericiți și care reflectă în mod autentic visul vostru.

Despre ce povestim la o ședință de consultanță?

Sincer și transparent, despre TOT ce înseamnă o nuntă la mare în România. Iar la finalul ședinței veți avea toate informațiile necesare pentru a începe planificarea evenimentului, indiferent dacă o veți face alături de noi sau o să vă ocupați singuri.

Cu o investiție care este fără îndoială, una dintre cele mai înțelepte decizii pe care le veți lua în drumul către ziua cea mare, vă invit să descoperim împreună cum o ședință de consultanță poate transforma planificarea nunții voastre la mare, dintr-o sarcină copleșitoare, într-o călătorie plăcută și fără griji.

Voi reveni pe acest subiect aici pe blog. Dacă ai întrebări despre ședința de consultanță sunt la un call sau click distanță. M-aș bucura tare să începem această călătorie împreună! Găsești toate detaliile aici.

Până data viitoare, gânduri bune de la mare! :)
Ramona

Credits

Photos: Teoria Zâmbetului

Video: UND Media

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to newsletter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

We care about your data in our Privacy policy

Our blog

Related articles

nunta la mare romania

De ce să alegi o nuntă la mare pe litoralul românesc? 

Am observat că, în ultima vreme, podcast-urile, emisiunile TV și știrile din România pun accent pe nunțile pe plajă în destinații din afara țării, precum Grecia. Acest trend mă face să mă întreb: De ce nu alegem să promovăm litoralul românesc pentru astfel de evenimente? Am făcut un rezumat al celor mai des întâlnite răspunsuri pe care le-am identificat în urma conversațiilor cu sute de cupluri de-a lungul timpului...

Cea mai bună perioadă pentru Nunta la Mare – Vara, Primăvara sau Toamna? 

Alegerea momentului perfect pentru o nuntă la mare poate fi o decizie dificilă pentru multe cupluri. Fiecare sezon — vară, primăvară sau toamnă — vine cu propriile sale avantaje și provocări, făcând din această alegere o parte esențială a planificării nunții la mare.

Join the unconventional wedding movement!

When you subscribe to get our newsletter Waves, Weddings & Wonders in your inbox, you discover:

Beach Wedding insider knowledge, aka. the kind of insight that only 13 years of wedding planning experience can offer

Wedding ideas that transcend the usual and the traditional, aka. creative ideas to make your wedding stand out & become memorable

Fun News from the Black Sea Shores, aka. novelties and info for all Black Sea lovers, especially those with a hunger for beauty

Subscribe today

& get our guide 3 Essential Beach Wedding Tips without which a wedding can crumble like a sand castle.