Chronicles of a
Wedding Architect

Jurnal de
wedding planner

Nunți prietenoase cu natura în 2024?

January 23, 2024

Ramona

Wedding Planner

Nunți prietenoase cu natura în 2024?

Astăzi îți povestesc despre nunțile prietenoase cu natura, care este părerea mea despre ele și ce alegeri ai putea face tu pentru a avea o nuntă eco, dacă asta este ceea ce cauți sau îți dorești.

În 2010, când am plecat la drum în aventura planificării evenimentelor la mare, sustenabilitatea nu era chiar în radarul meu.

Și să nu uităm, pe atunci, chiar și ideea de a avea un wedding planner era ceva destul de nou și neobișnuit.

Așa că a durat ceva timp până când am reușit, în calitate de wedding planner, să-mi îndrept atenția către conceptul de nunți eco.

La început, nu aveam cunoștințele necesare și totul mi se părea extrem de complicat. Nu înțelegeam exact despre ce era vorba și întreaga idee părea destul de greu de abordat.

Am descoperit destul de repede că da, poate fi complicat, mai ales că nu suntem obișnuiți să tratăm problema deșeurilor cu seriozitatea cuvenită.

Au urmat ani de experiență, multe cursuri de design și wedding planning și treptat, am început să realizez cât de multe deșeuri se acumulează după un eveniment.

Mi-am îndreptat atenția, am început să fiu mai conștientă de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Am observat impactul enorm pe care îl poate avea o nuntă asupra mediului înconjurător.

Este uimitor cât de multă risipă putem preveni, încă de la începutul planificării.

Am învățat că ajustând alegerile care în mod normal duc la waste inutil, putem tăia semnificativ din exces. Și ce este și mai grozav? Faptul că acest lucru are un impact pozitiv nu doar asupra mediului, ci și asupra bugetului.

Luând în considerare diferite aspecte, de la meniu, care ar putea fi simplificat la maximum trei feluri cu jumătate din opțiuni vegetariene, până la invitațiile digitale și decorul eco-friendly, există nenumărate opțiuni din care să alegi.

Toate acestea contribuie la crearea unei nunți prietenoase cu natura și de asemenea, te ajută să-ți menții bugetul sub control.

La început, s-ar putea crede că organizarea unei nunți eco-friendly este mai complicată și mai costisitoare. Dar, de fapt, o astfel de nuntă poate fi surprinzător de prietenoasă cu bugetul.

Da, necesită planificare, dar nu mai mult decât o nuntă tradițională. Totul depinde de cum alegi să privești lucrurile. La fel cum unii miri își doresc un anumit band sau artist la nunta lor, sau vor să investească într-un decor deosebit și tu poți opta pentru o nuntă eco-friendly.

Și da, poți avea o nuntă care combină alegeri sustenabile cu altele care nu sunt neapărat eco-friendly. Să luăm, de exemplu, focurile de artificii, despre care am vorbit și pe pagina noastră de Instagram – poți arunca un ochi aici dacă vrei să vezi postarea.

Rolul meu, pe care mi l-am asumat cu bucurie, este să vă ofer o experiență personalizată și o nuntă care reflectă cine sunteți voi și ce vă pasionează.

Aici se află, de fapt, provocarea. În zilele noastre, totul pare să fie la extreme: e fie totul, fie nimic. Dar eu cred în puterea pașilor mici, făcuți de mulți oameni, toți în același timp.

Acesta este modul în care putem face o diferență reală, fără a renunța la ceea ce ne place sau ne definește.

Așa cum nu poți organiza o nuntă fără implicarea tuturor furnizorilor, tot așa nu putem salva planeta peste noapte, doar pentru că a existat o nuntă eco-friendly perfectă într-un sezon.

Realitatea este că o astfel de nuntă ideală, complet eco-friendly, este greu de atins. Și știi ce? Este absolut în regulă!

Ceea ce contează sunt alegerile, fie ele mici sau mari, făcute de majoritatea cuplurilor care își organizează o nuntă. Sunt încrezătoare că aceste alegeri pot avea un impact pozitiv.

Chiar și doar gândul că atât de mulți oameni fac eforturi, mici sau mari, din dragoste pentru natură, este un semn încurajator. Este vorba despre un efort colectiv, despre pași mici, dar constanți, care însumat pot aduce o schimbare semnificativă.

În 2020, am scris un articol destul de detaliat pentru WEDMAG despre conceptul de nunți prietenoase cu natura.

Acum, aproape patru ani mai târziu, îmi mențin aceeași părere. Ideile și principiile pe care le-am împărtășit atunci sunt la fel de relevante și astăzi.

​​“...poate fi destul de copleșitor să planifici o nuntă ecologică, sfatul nostru este nu să vă panicați și să faceți doar ceea ce puteți – simplul fapt că ați citit acest articol este de apreciat!” – Găsești tot articolul aici.

Voi mai reveni pe acest subiect aici pe blog în viitor. Dacă ai întrebări despre ce înseamnă o nuntă prietenoasă cu natura sunt la un call sau click distanță. M-aș bucura tare să începem această călătorie împreună! Mai multe despre asta aici!

Mai jos am lăsat o selecție de la nunta Ioanei și a lui Denis. Încă de la primul email și-au exprimat dorința de a avea o nuntă cât mai prietenoasă cu natura, dar care să reflecte stilul și personalitatea lor.

Poți să descoperi povestea nunții lor în detaliu aici

Până data viitoare, gânduri bune de la mare! :)
Ramona

Nuntă prietenoasă cu natura - Festival Wedding Concept

Photo Credit

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign up to newsletter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

We care about your data in our Privacy policy

Our blog

Related articles

nunta la mare romania

De ce să alegi o nuntă la mare pe litoralul românesc? 

Am observat că, în ultima vreme, podcast-urile, emisiunile TV și știrile din România pun accent pe nunțile pe plajă în destinații din afara țării, precum Grecia. Acest trend mă face să mă întreb: De ce nu alegem să promovăm litoralul românesc pentru astfel de evenimente? Am făcut un rezumat al celor mai des întâlnite răspunsuri pe care le-am identificat în urma conversațiilor cu sute de cupluri de-a lungul timpului...

Cea mai bună perioadă pentru Nunta la Mare – Vara, Primăvara sau Toamna? 

Alegerea momentului perfect pentru o nuntă la mare poate fi o decizie dificilă pentru multe cupluri. Fiecare sezon — vară, primăvară sau toamnă — vine cu propriile sale avantaje și provocări, făcând din această alegere o parte esențială a planificării nunții la mare.

Join the unconventional wedding movement!

When you subscribe to get our newsletter Waves, Weddings & Wonders in your inbox, you discover:

Beach Wedding insider knowledge, aka. the kind of insight that only 13 years of wedding planning experience can offer

Wedding ideas that transcend the usual and the traditional, aka. creative ideas to make your wedding stand out & become memorable

Fun News from the Black Sea Shores, aka. novelties and info for all Black Sea lovers, especially those with a hunger for beauty

Subscribe today

& get our guide 3 Essential Beach Wedding Tips without which a wedding can crumble like a sand castle.